Üniversite-Sanayi İşbirliği Tekstil Sektörüne Güç Katıyor.
18 Nisan 2019
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ne katılım gösterdi. İTHİB Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, “Sektör olarak eğitime, teknolojiye, inovasyona ve yatırıma çok önem veriyoruz. Her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de belirlenen hedeflerin gerçekleşmesinin temelinde üniversite-sanayi işbirliğini geliştirilmesi var.” dedi.
İTHİB Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, Tekstil sektörünün bütün paydaşlarının bir araya gelmesine imkân sağlayan İkinci Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’nde yayımlanacak bildirilerin ve Kongre boyunca paylaşılacak görüşlerin sektörümüze ve ihracatımıza önemli katkılar sunacağını söyledi. Şişman, “Ülkemizin 2000 yılından bu yana ihracatı yüzde 505 oranında arttı. Türkiye ekonomisine gerçekleştirdiğimiz ihracatla sektör olarak büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci büyük sektörüyüz. Türkiye geneli ihracatımız dünya ihracatından yüzde 0,9 oranında pay alırken, hazır giyim ve tekstil sektörlerimizin dünya ihracatından aldığı pay yüzde 3,2, tekstil ve hammaddeleri sektörümüzün ise dünya ihracatından aldığı pay yüzde 3,1. Sektörlerimiz, 17 binin üzerinde ihracatçıyla 197 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Ülke istihdamına 938 bin kişiyle çok ciddi bir katkı sağlıyoruz.” dedi.
Tüm dünyadan araştırmacılar ve akademisyenler Kongre’ye katılıyor
17-18 Nisan tarihlerinde 2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi ve 19 Nisan 2019 tarihinde “Uluslararası Yün ve Lüks Lifler Kongresi” başlıklı iki ardışık kongre düzenleniyor. Bu kongreler ile tekstil alanında gelişmiş teknolojileri ve inovasyonları tartışmak üzere tüm dünyadan araştırmacı, akademisyen ve mühendisleri bir araya getirmek, ayrıca sektörün önde gelen temsilcilerinin bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşmaları amaçlanıyor. Böylece kongrelerin global tekstil endüstrisindeki son gelişmeleri ve eğilimleri tartışmak üzere tüm paydaşların buluşacağı bir platform haline gelmesi bekleniyor.
Yoğun bir katılım ile açılışını yapan Kongre’de 12 ülkeden 90’ın üzerinde sözlü bildiri ve 30’un üzerinde poster bildiri sunulacak. Bu bildirilerin yaklaşık %25’inin AR-GE ve Tasarım Merkezleri tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.