İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Hk.

Sayın Üyemiz,

31.12.2024 tarihinde (Bugün) yayımlanan T.C Resmî Gazete 3. Mükerrer’inde ‘’İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’’ın yürürlüğe konulmasına karar verildiği belirtilmektedir. Bu kapsamda 31/12/2020 tarihli ve 3351 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Karara ilişik Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 sayılı tablolar ekteki şekilde değiştirilmiştir.

Bu Karar kapsamında; 1/1/2025 tarihi itibarıyla ilave gümrük vergisi ve/veya ek mali yükümlülük ihdas edilen ya da ilave gümrük vergisi ve/veya ek mali yükümlülüğü artırılan eşyanın ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin 31/1/2025 tarihine kadar (bu tarih dahil) tescil edilmiş olması halinde 1/1/2025 tarihinden önceki ilave gümrük vergisi oranları ve/veya ek mali yükümlülük uygulanacağı ifade edilmektedir.

Karar’ın 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtilmektedir.

Resmî Gazete:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241231M3-2.pdf

Ticaret Bakanlığı İlgili Bilgi Sekmesi: https://ticaret.gov.tr/ithalat/ithalat-mevzuati/ithalat-rejimi-karari-igv-karari-ve-ithalat-tebligleri/2-ithalatta-ilave-gumruk-vergisi-uygulanmasina-iliskin-karar-karar-sayisi-3351-degisiklikler-islenmistir

Bilginize sunarız.

 

İlgili Dosyalar

Ek-1

(0.193174 mb)

Ek-2 Ek-3

(0.336226 mb)