11. KOBİ’LER VE VERİMLİLİK KONGRESİNE KATILDIK

11. KOBİ’LER VE VERİMLİLİK KONGRESİNE KATILDIK

11. KOBİ’LER VE VERİMLİLİK KONGRESİNE KATILDIK

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından organize edilen “11. KOBİ’ler ve Verimlilik Kongresi” bu sene 1-2 Kasım 2023 tarihlerinde reel sektör, finans ve bankacılık gibi birçok sektör temsilcisinin ve akademisyenlerin katılımları ile gerçekleşti. Bu sene “Yüksek Teknoloji ve Dijitalleşme, KOBİ’lere Yarattığı Fırsatlar” temasıyla gerçekleşen kongrede genel ekonomik analiz, KOBİ finansmanı, dijitalleşme, inovasyon, sürdürülebilirlik, yeni pazarlar, ihracat ve teknoloji kullanımı ve farklı kurumların destekleri gibi işletme sahiplerini yakından ilgilendiren konular ele alındı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, Kongre’ye “Tekstil ve Hazır Giyimde Dijitalizasyon” başlıklı panelde konuşmacı olarak katılım sağladı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe konuşmasında, Dünya’nın en önemli tekstil tedarikçilerinden olan Türkiye’nin Tekstil sektörünün dijitalleşmeye duyduğu ihtiyacı dile getirdi. Tekstil ve hazır giyim sektöründe teknoloji ve dijitalleşmeye uyum sürecindeki zorlukları aşmak için ihtiyaç duyulan gerekliliklerin altını çizen Tepe; finansmana erişim, kurum için kültürel direnç ile mücadele, veri güvenliği ve gizlilik konularının dijitalleşme adımlarında karşılaşılan zorluklar olduğunu belirtti. Bununla birlikte eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları, özel teşvik mekanizmaları, üniversite – sanayii iş birliktelikleri, kuluçka merkezleri, uygun maliyetli teknoloji çözümleri gibi konulara yapılacak küçük yatırımlarla dijitalleşme sürecine tekstil sektörünün daha kolay entegre olabileceğinin altını çizdi.

Sultan Tepe konuşmasının sonunda dijitalleşme ve diğer sürdürülebilirlik çalışmaları ile Türk tekstil sektörünün daha çevreci bir dünya için mücadele ettiğini ve bu çerçevede yeni projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.