Belarus ile Ticari Bağlar Güçleniyor

İTHİB, düzenlediği alım heyeti programlarıyla tekstil sektörüne ivme kazandırıyor. 21-23 Ekim 2015 tarihleri arasında Belarus’tan gelen heyet yetkilileri ağırlandı.

Belarus’tan tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren 9 firmanın dâhil olduğu bir heyet, Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Evgeny Lipen ile birlikte, İTHİB yetkilileriyle bir araya geldi. Söz konusu heyete Belarus Cumhuriyeti  Bellegprom Devlet Konsorsiyumu bünyesinde yer alan 3 firma ile Belneftekhim Devlet Konsorsiyumu  bünyesinde yer alan ve çeşitli sentetik lif ve iplik alıcı ve satıcılarından oluşan 6 firma Dış İlişkiler Direktörü eşliğinde katıldı.

Heyette yer alan firmalar ile yerli üreticilerimizin öncelikle tesislerinde ziyaret edilerek bir araya gelmesi sağlandı, böylelikle üretim gücümüze ilişkin farkındalık yaratıldı. Türk tekstil sanayinin tasarım gücünü ve kapasitesini Belarus firmalarına birinci ağızdan aktarabilmek amacıyla da Belarus Heyetinin İTHİB tarafından düzenlenen 10’uncu Kumaş Tasarım Yarışması’na katılımları organize edildi. Ziyaret programı kapsamında ayrıca ikili iş görüşmeleri organize edilerek 14 Türk firması ile Belarus heyeti biraraya geldi. İkili görüşmelerin yanı sıra Heyet, İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Première Vision İstanbul Fuarı’nı da ziyaret etti.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle’nin de katıldığı bir akşam yemeğinde Belaruslu temsilcilerle Türk temsilciler bir araya geldi. Toplantıda Belarus Heyeti ve Belarus Büyükelçiliği İstanbul ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek İsmail Gülle’ye bu organizasyona desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca iki ülke arasındaki ticari bağı güçlendirmek adına İTHİB ile bir İş Birliği Protokolü  imzalamak istedikleri Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Evgeny Lipen tarafından beyan edildi.