DOKUMA ATLASI SERGİSİ NEW YORK TÜRKEVİNDE!

DOKUMA ATLASI SERGİSİ NEW YORK TÜRKEVİNDE!

Başkanımız Sayın Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Orhan Aydın ve Nil Banu Yentür; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Celile Eren Ökten ile New York Türk Evinde Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen Dokuma Atlası sergimizi incelediler. Projemiz kapsamında Yönetim Kurulu Üyemiz Nil Banu Yentür, Emine Erdoğan ve beraberindeki heyete New York Türk Evi’ndeki dokuma atlası sergimize ilişkin bilgiler paylaştı.

Binlerce yıllık dokuma kültürünün korunması, toplumsal farkındalıkla kuşaktan kuşağa aktarılması, dünyaya tanıtılması ve Anadolu’nun dokuma kültürünün araştırılarak verilerin tek bir kaynakta toplanması amacı ile oluşturulan Dokuma Atlası Projesinin bir parçası olan sergi katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Anadolu'nun çeşitli yörelerine özel "paha biçilemeyen" Türk kumaşlarının beğeniye sunulduğu serginin açılışında konuşmalarını gerçekleştiren Emine ERDOĞAN, Türkiye'nin Dokuma Atlası etkinliğinin, "Anadolu'nun eşsiz kültür hazinelerini, insanlığın evrensel mirasına katmak amacıyla" düzenlendiğini belirterek, dünyada erişilen en eski dokumanın Anadolu'da bulunduğu ve günümüzden 9 bin yıl öncesine tarihlendiği bilgisini paylaştı. 

Türk tekstil sektörünün başarılarına işaret eden Emine ERDOĞAN, "Tekstil sektörümüz halihazırda dünya pazarlarında önemli bir aktör durumundadır. Türkiye Yüzyılı'nda, küresel pazarlara sunduğumuz geleneksel dokumalarımızın, tekstil sektörümüzü daha da güçlendirmesini hedefliyoruz." dedi.

Related Files

1

(0.484996kb)

2

(0.279283kb)

3

(0.310527kb)

4

(0.277458kb)

5

(0.444465kb)

6

(0.517778kb)