GMO FREE TURKISH COTTON LANSMANI İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GMO FREE TURKISH COTTON LANSMANI İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tekstil ve hammaddeleri sektörünün katma değerli ihracat hedefleri kapsamında; İzmir Ticaret Borsası, Ulusal Pamuk Konseyi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği iş birliğinde GDO’suz Türk pamuğunun bir garanti markası haline dönüştürüldüğü “GMO Free Turkish Cotton” projesinin lansmanı 9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

İTHİB Yönetim kurulu üyesi Zekeriya Tanrıverdi’nin konuşmacı olarak yer aldığı lansmanda projenin başlangıç noktası ve hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Projenin Türk tekstil sektörünün sürdürülebilirlik alanında yaptığı atılımların en önemlilerinden birisi olduğunu belirten İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Tanrıverdi: “GMO FREE Turkish Cotton” garanti markasını tüm sektörün kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya üzerinde ağırlıkla Türkiye, İspanya ve Yunanistan’da üretilen GDO’suz pamuk, Türkiye’de yıllık 800 bin ton seviyesinde; Yunanistan’da yaklaşık 200 bin ton; İspanya’da ise 20 bin ton civarında üretiliyor. Dünyanın en büyük GDO’suz pamuk üreticisi olan Türkiye’nin GDO’suz ürettiği pamuğun tanıtımı hem çevre sağlığı hem tarım sektörünün gelişmesi hem de Türkiye markası algısının yükseltilmesinde önemli bir faktör. İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi paydaşlarımızla birlikte projemizdeki nihai amacımız küresel pazarlarda tekstil ve hazır giyim ürünlerimizin sürdürülebilir, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerine uygun, izlenebilir, şeffaf bir yapıya sahip olduğunu göstermek ve sektörümüzün katma değerini artırmaktır.” dedi.

Lansmanın en önemli vurgusu ise; ülkemiz pamuklarının ve pamuktan üretilen asıl ve yan ürünlerin markalaşması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin desteklenmesi oldu.