GUATEMALA PAZARI BİLGİLENDİRME WEBINARI GERÇEKLEŞTİRDİK

GUATEMALA PAZARI BİLGİLENDİRME WEBINARI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Birliğimiz tarafından Tekstil sektöründe Güney Amerika’nın en büyük ithalatçıları arasında yer alan Guatemala pazarına yönelik olarak, 4 Ekim 2022 tarihinde “Guatemala Pazarı Bilgilendirme Webinarı” gerçekleştirildi. Webinara, Guatemala Büyükelçimiz Mehmet Erkan Aytun, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özhaseki, Guatemala Ticaret Müşavirliği, Guatemala Hazırgiyim ve Teksil Sanayileri Birliği (VESTEX) ve Guatemala Ulusal Rekabet Edebilirlik Programı (PRONACOM) yetkilileri, Guatemala Ekonomi Bakan Yardımcısı Francisca Cárdenas  ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Shirley Aguilar katılım sağladı.

Gerçekleşen webinarda Türkiye’nin entegre üretim gücü, lojistik avantajı ve yatırım kapasitesi ile tekstil sektöründe Dünya’nın en büyük 5., AB’nin ise en büyük 2. ihracatçısı olduğunu vurgulayan Kemal Özhaseki; Türkiye’nin Guatemala pazarındaki payının potansiyelini yansıtmadığını ve iki ülke arasındaki dış ticaretin artırılmasına ilişkin olarak adımların atılmasının yerinde olacağını belirtti.

Webinar, Guatemala Ticaret Müşavirliği yetkilileri tarafından Guatemala’nın yatırım iklimine, dış ticaret potansiyeline ve ülke künye bilgilerine ilişkin yapılan sunum ile sona erdi.

 

EK:  WestexTanıtım Sunumu İçin Tıklayınız

 Pronocom Tanıtım Sunumu İçin Tıklayınız