I OF THE WORLD NEW YORK TİCARET HEYETİ 2023-2 GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

I OF THE WORLD NEW YORK TİCARET HEYETİ 2023-2 GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Küresel ölçekte en büyük tekstil ve hazır giyim ithalatçısı konumunda yer alan ABD’ye yönelik olarak düzenlenen I of the World New York Ticaret Heyeti 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında New York’ta büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

21 kumaş üreticisi ve 21 hazır giyim üreticisi firmanın katılımıyla ilk kez “vertical sourcing” olarak gerçekleştiren ticaret heyetinde ABD içindeki farklı şehirlerden ve çevre ülkelerden gelen alıcılara Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sektöründeki entegre üretim gücü tanıtıldı.

Katılımcı firmalarımız, 17-18 Ekim 2023 tarihleri arasında Venue 417 fuar alanında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde ABD, Kanada, Kolombiya ve Meksika’da yerleşik 104 firmadan 160’ın üzerinde alıcı firma temsilcisi ile Heyet süresince toplamda 600’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili iş görüşmelerine Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali KILIÇKAYA, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tekstil ve Konfeksiyon Ürünleri Daire Başkanı Orhan ERCAN, İTHİB Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, İTHİB Başkan Yardımcısı Fatih BİLİCİ, İTHİB Başkan Yardımcısı Ahmet ŞİŞMAN, İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa PAŞAHAN, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri M. Zekeriya TANRIVERDİ, Adnan BAKKAL ve Kemal ÖZHASEKİ katılım sağladı.