İTHİB, ASKON TEKSTİL VE HAZIRGİYİM KOMİSYONU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İTHİB, ASKON TEKSTİL VE HAZIRGİYİM KOMİSYONU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerimiz, ASKON Tekstil ve Hazırgiyim Komisyonu Başkanı Betül Eren Işık ve Komisyon üyeleri ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

4 Ocak 2022 Çarşamba günü Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Betül Eren Işık’ı yeni görevi için kutlayarak başarılarının devamını diledi. Tekstil sektörünün 2022 yılı performansını değerlendiren Öksüz, yılın son aylarında düşüş eğiliminde olan ihracat rakamlarına rağmen Türk tekstil sektörünün 2022 yılında 13 milyar dolar değerinde ihracata ulaştığını ve dünya tekstil ihracatında %3,5’lik güçlü bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Betül Eren Işık ise; tekstil sektörünün Türkiye ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olduğuna değinerek iki Kurum arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve iş birliği imkanlarının artırılması için Kurumların daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Tekstil sektörü gündemindeki güncel gelişmelerin görüşüldüğü toplantıda, ihracatçılar üzerindeki kur baskısı ve enerji maliyetlerindeki artışın bu yıl ihracat performansı üzerinde yarattığı olumsuz etkiler değerlendirildi.