İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ İSO BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN’I ZİYARET ETTİ

İTHİB BAŞKANI AHMET ÖKSÜZ İSO BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN’I ZİYARET ETTİ

 

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Vehbi Canpolat ile 23 Ağustos tarihinde İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) ziyarette bulundu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile bir araya gelen İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri sektörel güncel gelişmeleri değerlendirdi. İTHİB tarafından sektörde nitelikli istihdamı arttırmak için 2019 yılından beri yürütülen Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesinin çıktıları görüşüldü. Üniversite eğitimi öncesi İstanbul’da ağırlıklı olarak tekstil hammaddeleri alanında eğitim verecek olan bir meslek lisesi oluşturma projesinin gündeme alındığı toplantıda, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz sektörün meslek lisesine duyduğu ihtiyacı ve sektöre kazandıracaklarına değildi.

İSO Başkanı Bahçıvan, meslek lisesi alanında İSO’nun yıllardır bir misyon üstlendiğini ve Belirterek; İTHİB’in bu projesine desteklerinin tam olacağını dile getirdi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz; tekstil sektörünün katma değerli ihracat hedefleri çerçevesinde meslek lisesine duyulan ihtiyacı belirterek, yaptıkları çalışmalarda İSO’nun bilgi birikimi ve desteğini yanlarında hissetmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, projeye sahip çıktıkları için İSO yönetimine teşekkür etti.