İTHİB, GÜRCİSTAN’DAN GELEN HEYETİ AĞIRLADI

İTHİB, GÜRCİSTAN’DAN GELEN HEYETİ AĞIRLADI

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gürcistan Hazırgiyim ve Moda Birliği (GAFA) Genel Sekreteri Keti Meparishvili, GIZ Almanya Proje Yöneticisi Salome Argvliani ve Infoaid Partners firma yetkilisi Sven Eriskat ile bir toplantı gerçekleştirdi.

10 Ekim 2022 tarihinde Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Ahmet Öksüz; Gürcistan’ın Avrupa pazarına yakınlığı sebebiyle potansiyelini koruyan bir ülke olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret istatistiklerine değinen Öksüz; tekstil sektöründe Türkiye’nin Gürcistan için en önemli tedarikçilerden biri olduğunu ve mevcut durumun daha da ileriye götürülmesi gerektiğini belirtti.

GAFA Genel Sekreteri Keti Meparishvili ise; Gürcistan’da hazırgiyim endüstrisinin bulunduğunu fakat gerekli hammadde tedarikinde gereken seviyeye ulaşılamadığını belirterek önemli bir tekstil üretimi olmayan Gürcistan için Türkiye’nin kritik önemde olduğunu ifade etti.

Toplantı sonrasında misafir heyetle birlikte firma ziyaretleri gerçekleştirilerek tekstil sektörü hakkında ayrıntılı bilgi verildi.