İTHİB HEYETİ HOLLANDA DÖNGÜSEL TEKSTİL GÜNLERİNE KATILIM SAĞLADI

İTHİB HEYETİ HOLLANDA DÖNGÜSEL TEKSTİL GÜNLERİNE KATILIM SAĞLADI

 

13-14 Eylül 2022 tarihinde Hollanda’nın s-Hertogenbosch şehrinde bu yıl 2. Kez düzenlenen Döngüsel Tekstil Günleri (Circular Textile Days) Etkinliğine Türkiye’den İTHİB, İHKİB ve Ticaret Bakanlığı katılımcılarının olduğu bir heyet katılım sağladı.

2 gün süren etkinlikte Hollanda’nın yanı sıra Belçika, Fransa, İsviçre ve Almanya’dan da katılımcılar yer alırken, Türkiye’den 10 kişilik bir heyet katılım sağladı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ile Besim Özek; Ekoteks Laboratuvar ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Özdemir ile Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanı Cem Altan’ın yanı sıra Ticaret Bakanlığı’ndan Elif Berrak Taşyürek ve Mahir Akçakaya etkinliğe katılım sağlarken uluslararası paydaşlarla iş birliği imkânları değerlendirildi.

Modint ve Centexbel gibi paydaşların desteği ile Circular Textile Days organizasyon yetkilileri tarafından düzenlenen programda, döngüsel tekstil konusu farklı açılardan ele alındı. Denim sektöründe döngüselliğin önemi, son yıllarda tekstil sektörünün geçirdiği dönüşüm ve tasarımın döngüsellikteki yeri gibi pek çok başlığın değerlendirildiği panellerde, konuşmacılar sektör temsilcilerinin sorularını cevapladı. Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde öne çıkan izlenebilirlik ve tedarik zinciri sorumluluğu gibi başlıklarda düzenlenen çalıştaylar ile sektörün farklı bileşenlerinden görüş alındı.

PVH Europe’dan Nicolas Prophte, Modint’ten Peter Koppert ve Centexbel’den Edwin Baes gibi konuşmacıların yer aldığı paneller yoğun ilgi ile takip edilirken; gerçekleştirilen toplantılarda, Türk tekstil sektörünün son yıllarda yükselen bir ivme ile döngüsellik konusunda dönüşüm geçirdiği ancak tüm üretim süreçlerinin daha fazla mekanik iyileşme gerektirdiği üzerinde duruldu.

Gerçekleştirilen ikili toplantılarda Türk tekstil sektörünün uluslararası paydaşlarla paydaş iletişiminin çok geliştirmesi gerektiği vurgulandı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Besim Özek’in gerçekleştirdiği toplantılarda Türk tekstil sektörünün mevcut durumu, yol haritası ve İTHİB tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdiler. İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantılarla birlikte etkinlik kapsamında organize edilen firma ve üniversite stantlarını ziyaret ederek gerçekleştirilebilecek yeni iş birliği modellerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdiler.