İTHİB LENZING GRUBU İLE BİR ARAYA GELDİ

İTHİB LENZING GRUBU İLE BİR ARAYA GELDİ

 

 

İTHİB Başkanımız Ahmet Öksüz ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe’nin katılımlarıyla Lenzing Grubu ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Üst düzey katılımla 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen toplantıda, tekstil ve hazır giyim sektörleri faaliyetleri ve ihracat hedefleri hakkında bilgi verildi.

Gerçekleştirilen toplantıda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Türkiye, pandemi sürecinde lojistik avantajı, değişime adaptasyonu ve hızlı tedarik süreci ile başarılı bir sınav verdi. Bunun meyvelerini ise 2021 yılında 12,9 milyar dolar ihracat ile rekor kırarak topladık. 2022 yılında ise 15 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedefliyoruz. Öte yandan sektörümüz ise müteşebbis bir sektör. Sektörümüzde 2021 yılında 29 milyar TL yatırım teşvik belgesi alındı ve bunun yarısından fazlası iplik sektöründe. Yatırımlarımıza paralel olarak ise sektörün ham madde ihtiyacı artmakta ve viskoz/selülozik elyaf önem kazanmakta.” ifadelerini kullandı.

Lenzing Yönetim Kurulu Üyesi Florian Heubrandner ise, “Türkiye’nin pandemi sürecinde etik, güvenilir ve şeffaf ticaret ile birlikte tedarik zincirini koruyabilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Küresel ölçekte en önemli gündem maddelerinin başında sürdürülebilir tedarik zinciri ve döngüsellik geliyor. Tekstil sektöründe yapılan yatırımlar ile sürdürülebilirlik özelinde atılan başarılı adımları yakından takip ediyoruz ve başarılı iş birlikteliklerini uzun süreli olarak devam ettirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantı, Lenzing Grubu’nun Türkiye’de devreye almayı planladığı yatırımların ve iş birlikteliğini sürdürülebilir kılmaya yönelik projelerin değerlendirilmesi ile sona erdi.