İTHİB, MUNICH FABRIC START FUARI'NA MİLLİ KATILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekstil ve hammaddeleri sektörünün önde gelen fuarlarından olan ve Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını ve distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan Munich Fabric Start Fuarı, 18 - 20 Temmuz 2023 tarihleri arasında Munich Order Center'da gerçekleştirildi.

Fabrics, Additionals, Bluezone ve Design Studios başta olmak üzere toplamda 8 bölümden oluşan ve bu dönem 52. kez gerçekleştirilen fuara, İTHİB tarafından 18. kez Milli Katılım Organizasyonu düzenlendi. Fuara 40 ülkeden yaklaşık 900 uluslararası kumaş ve tekstil aksesuarları firması katılarak, koleksiyonlarını 14.200 ziyaretçiye sergileme fırsatı buldu. Fuara Türkiye'den toplam 225 firmamız katılırken; ziyaretçi potansiyeli açısından Almanya'da düzenlenen en büyük tekstil fuarları arasında yer alan fuarda İTHİB tarafından oluşturulan trend alanı ve İTHİB Info Standı yabancı alıcılar tarafından yoğun ilgi ile takip edildi.

İTHİB patronajında yer alan 85 firma ile tüm zamanların en yüksek Milli Katılımcı sayısıyla gerçekleştirilen fuarda, Başkonsolosumuz Sn. Süalp Erdoğan ve Ticaret Ateşelerimiz Sn. Ali Bayraktar ve Sn. Recep Aslan; İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Natan Yakuppur ile Türk katılımcı firmaların stantlarını ziyaret etti. Yakuppur, fuarın Türk firmalarının tarafından bu denli artarak bir ilgiyle takip edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Almanya, tekstil sektörümüzdeki en büyük 2. ihracat pazarımız. Almanya'nın tekstil ithalatından aldığımız payı 2022 yılında %4,9'dan %6,7'ye yükselttik. 2022 yılında ise küresel ölçekte yaşanan resesyona rağmen Almanya pazarında 1 Milyar $ değerinde ihracata ulaştık ve bu durum 2023'e daha umutla bakmamızı sağlıyor. Fuara, ülkemizde ve Dünya'da markalaşmış ve markalaşma yolunda olan 79 firma ile katılım sağladık. Katma değerli üretimimiz, lojistik avantajımız ve hızlı tedarik gücümüzle AB'nin en büyük 2. tedarikçisi konumundayız. Fuarın, AB pazarındaki payımızı koruyarak daha artmasına katkı sağlayacağına inancımız tam.“ açıklamalarında bulundular.