MUNICH FABRIC START FUARI’NA TÜRKİYE ÇIKARTMASI

MUNICH FABRIC START FUARI’NA TÜRKİYE ÇIKARTMASI

 

Tekstil ve hammaddeleri sektörünün önde gelen fuarlarından olan ve Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını ve distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan Munich Fabric Start Fuarı, 30 Ağustos – 1 Eylül 2022 tarihleri arasından Munich Order Center’da gerçekleştirildi.

Fabrics, Additionals, Bluezone ve Design Studios başta olmak üzere toplamda 8 bölümden oluşan ve bu dönem 50. si gerçekleştirilen fuara, İTHİB tarafından 16. kez Milli Katılım Organizasyonu düzenlendi. Fuara 40 ülkeden 900 uluslararası kumaş ve tekstil aksesuarları firması katılarak, koleksiyonlarını 14.200 ziyaretçiye sergileme fırsatı buldu. Fuara Türkiye’den toplam  225 firmamız katılırken; ziyaretçi potansiyeli açısından Almanya’da düzenlenen en büyük tekstil fuarları arasında yer alan fuarın Bluezone bölümünde İTHİB tarafından oluşturulan trend alanı, yabancı alıcılar tarafından yoğun ilgi ile takip edildi.

İTHİB patronajında yer alan 56 firma ile tüm zamanların en yüksek Milli Katılımcı sayısıyla gerçekleştirilen fuarda, Başkonsolosumuz Sn. Mehmet Günay ve Ticaret Ateşemiz Sn. Ali Bayraktar, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Natan Yakuppur ve Mehmet Toraman, Türk katılımcı firmaların stantlarını ziyaret etti. Yakuppur ve Toraman fuarın Türk firmalarının tarafından bu denli artarak bir ilgiyle takip edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Almanya, tekstil sektörümüzdeki en büyük 2. ihracat pazarımız. Almanya’nın tekstil ithalatından %7 pay alıyoruz ancak tasarım gücü yüksek ürünlerimiz ile potansiyelimiz çok daha fazlasını işaret ediyor. Pandemi süreci sonrasındaki tam anlamıyla ilk fuar olan fuara, ülkemizde ve Dünya’da markalaşmış ve markalaşma yolunda olan 56 firma ile katılım sağladık.  Fuarın, en büyük 2. tedarikçisi olduğumuz AB pazarındaki payımızı koruyarak daha da artıracağımıza inancımız tam.” açıklamalarında bulundular.