PREMIERE VISION PARIS FUARINDA TÜRK TEKSTİLİ DÜNYAYA TANITILDI

PREMIERE VISION PARIS FUARINDA TÜRK TEKSTİLİ DÜNYAYA TANITILDI

05-07 Temmuz 2022 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleşen Première Vision Fuarına İTHİB olarak milli katılım organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Dünyanın dört bir tarafından hazır giyim üretimine yönelik kumaş üreticilerini, moda tasarımcılarını ve alım gruplarını bir araya getiren ve moda otoritelerinin yakından takip ettiği fuarda İTHİB 40 firmasıyla yerini almıştır. Ayrıca İTHİB’in 16 yıldır aralıksız olarak düzenlediği, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası kumaş tasarım yarışması kapsamında ilk üçe giren finalistlerimiz Premiere Vision Paris Fuarını ziyaret etmiş ve tasarımları yerinde inceleme fırsatı bulmuşlardır.

Geleneksel olarak Şubat ve Eylül aylarında gerçekleşen fuar, bu dönem temmuz ayı içerisinde gerçekleşmiştir. Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını, distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan Premiere Vision Paris (fabrics) Fuarı, Paris Nord – Villepinte Parc Des Expositions fuar alanında düzenlenmiştir. Fuarda kumaş, hazır giyim, iplik, deri, aksesuar ve tasarım olmak üzere farklı alt gruplar yer almıştır. Ziyaretçi sayısında, Eylül 2021 dönemine göre %37, Şubat 2022 dönemine göre ise %10 artış elde edilerek kayıtlı ziyaretçi sayısı 23.377 olarak hesaplanmıştır. Katılımcıların yarısının tekstil firmaları olduğu fuarda, 1.200 katılımcı firma yer almış olup, firmaların %69’u uluslararası katılımcı firmalardan oluşmaktadır. Kumaş alt sektöründe 139 Türk firmamız yer almıştır.

Önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimiz fuar etkinliklerinin hem niceliğini hem niteliğini artırmak için çalışmalara hız kesmeden devam edilmesi planlanmaktadır.