Rusya İle Tekstil İhracatı Moskova’da Tartışıldı

Rusya İle Tekstil İhracatı Moskova’da Tartışıldı

Moskova’da düzenlenen Textillegprom Fuarı kapsamında Textilexpo fuar firmasının önderliğinde 23 Eylül’de düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısına İTHİB adına İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özpınar konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya Textilexpo firmasının yöneticileri, Rusya tekstil üretici firmalarından tedarik proje yöneticileri, marka ve mağaza sahibi konfeksiyon üreticisi firma yöneticileri, marka ve ürün yöneticileri ile moda tasarımcıları katıldı.

Rusya adına yapılan aktarımlarda Türk tekstil üreticileri ile daha fazla işbirliği yapılmak istendiği, yılda 2 defa düzenlenen bu kumaş ve aksesuar fuarına daha fazla Türk firmasının katılmasının sağlanması gerektiği vurgulandı. Türkiye’den büyük tekstil firmaları ile direkt çalışmak istenildiği vurgulanarak, sezon başlarında küçük miktar siparişlerin karşılanması hususu ve sevk öncesi gözetim firmalarıyla tanışmak ve sevk öncesi siparişlerin kontrolünün sağlanması noktaları dile getirildi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Rusya’nın Türkiye için önemli bir iş ortağı ve İtalya’dan sonra en çok tekstil ihracatı yapılan ikinci ülke olduğuna değinen İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özpınar, Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi yakınlığı, tekstile yaptığı yoğun yatırım, yeni ve ileri teknoloji ile kalifiye eleman ve günün modasını hızlı üreterek hızlı teslimat yapan bir ülke olduğunu vurgulamış, bu durumun Rusya’daki konfeksiyon üreticileri için bir şans olduğunu belirtmiştir. Özpınar toplantıda, Rusya’nın üretmediği kumaş ve aksesuarlardan Türkiye tarafından yapılan ithalata vergi alınmaması ve Rusya ile ticarete bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Rusya’daki firmaların finansman ve ödeme sorunlarını çözmesi gerektiğini belirten Özpınar, vadeli alımlarda akreditif açabilir duruma gelmelerinin şart olduğuna değindi.