SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKSTİLLER URGE PROJESİ İLK EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLADI

SÜRDÜRÜLEBİLİR TEKSTİLLER URGE PROJESİ İLK EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLADI

 

2021 yılında faaliyetlerine başlayan 24 firmanın yer aldığı Sürdürülebilir Tekstiller URGE kümesi, eğitim ile faaliyetlerine hızla başladı. Hibrit olarak gerçekleşen ve 4 güne yayılan eğitim faaliyetine 13 küme firmasından 30 kişi katıldı.

9, 10, 15 ve 16 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşen ve gün boyu süren eğitimlerde, 4 farklı başlık ele alındı. Mert Güller tarafından verilen Karbon Ayak İzi ve AB Yeşil Mutabakatı eğitimi kapsamında, kurumsal karbon ayak izi standartları ve karbon ayak izi azaltım faaliyetleri değerlendirildi. Eğitim programı 10 Kasım tarihinde Ata Selçuk’un Bütünsel Bakış Açısıyla Sürdürülebilirlik Eğitimi ile devam etti. Sürdürülebilirlik kavramının derinlemesine incelendiği programda, sürdürülebilir ekonomik modeller, sektörel etkiler ve trendler gündeme alındı.

15 Kasım 2022 tarafından Şeyda Dağdeviren - Hill tarafından Sürdürülebilirlik Raporlamasına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası iyi uygulama örneklerinin verildiği eğitimde, sürdürülebilirlik raporunda öncelikli konuların belirlenmesine dikkat çekildi. Tekstil ve Moda Sektöründe Döngüsel Ekonomi başlıklı eğitim ise 16 Kasım 2022 tarihinde Melis Cengizhan ve Şeyda Dağdeviren-Hill tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Döngüsel ekonominin prensipleri ve yarattığı fırsatların gündeme alındığı sunumda; iş modelleri ve tasarım stratejileri de değerlendirildi. Eğitim programı firmalarının sorularının yanıtlandırılması ile son buldu.