YENİ ALMAN TEDARİK ZİNCİRİ YASASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ülkemizin en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerden biri olan Almanya’da yürürlüğe girecek “Alman Tedarik Zincirinde Durum Tespit Yasası” nın firmalarımızı çok fazla etkileyeceği öngörüsünden hareketle firmaların yeni sisteme hızla entegre olmalarını sağlamak için İTKİB üyelerine özel bir bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Küresel çapta ithalat yapan Alman firmalarının, tedarik zincirinde gereken özeni göstermesi üzerine inşa edilen yasanın hedefinin, dünya genelinde tedarik zincirinin aşamalarında insan haklarının ve çevrenin korunmasına ilişkin adımların atılması olduğuna dikkat çekildi. Bu kapsamda insan hakları, eşit çalışma ilkeleri ve liyakat, çocukların çalıştırılmaması, adil ücret, her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, İş Sağlığı ve Güvenliğinin etkin uygulanması; çevre kirliliği, atıkların boşaltım sistemi, doğal kaynakların etkin ve zarar vermeden kullanılması, yasaklanmış kimyasalların kullanılmaması, üretimde cıva kullanılmaması, zararlı toprak değişiminin olmaması, aşırı su tüketiminin önlenmesi gibi gerekliliklerin öne çıkacağı ifade edildi. Firmaların yoğun ilgi gösterdiği seminerde; yasanın tüm tedarik zincirini ilgilendirdiği belirtilerek, yeni üretim ve ihracat süreçlerine ilişkin bilgi verildi.