YÖNETİM KURULUMUZ TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCIMIZI ZİYARET ETTİ

YÖNETİM KURULUMUZ TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCIMIZI ZİYARET ETTİ

 

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Bilici ve Ahmet Şişman, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i ziyaret ettiler. 21 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen toplantıda, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin Türkiye ekonomisi içerisindeki yeri ve tekstil sektörünün ana hammaddesi “beyaz altın” pamuk üretiminin teşvik edilmesi hususları görüşüldü.

Gerçekleşen toplantıda, imalat sanayii üretiminin %14’ünü gerçekleştiren tekstil ve hazır giyim sektörlerinin katma değerli ihracatının artırılmasına yönelik proje ve çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda en fazla önem arz eden hususların başında pamuk üretiminin teşvik edilmesi hususu değerlendirildi.  Türk tekstil sektörünün en stratejik hammaddelerinin başında yer alan pamuk üretiminde mevcut prim ödemelerinin organik pamuk için ayrıştırılması ve organik pamuk üretiminde prim desteğinin artırılmasına ilişkin görüşler paylaşıldı.

Toplantının ardından İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Fatih Bilici ve Ahmet Şişman, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e günün anısına “kahve puşidesi” takdim ettiler.