YÖNETİM KURULUMUZDAN TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’A ZİYARET

YÖNETİM KURULUMUZDAN TİCARET BAKANI SAYIN MEHMET MUŞ’A ZİYARET

 

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Başkan Yardımcıları M. Fatih Bilici ve Ahmet Şişman, 21 Haziran 2021 tarihinde Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’u makamında ziyaret ederek yeni görevi için hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Gerçekleştirilen toplantıda, İTHİB’in sürdürülebilirlik faaliyetleri ve yol haritasına ilişkin bilgi veren Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün öne çıkan gündem maddelerine dair değerlendirmeler paylaştı. Ahmet Öksüz, sektörün en önemli ham maddesi konumundaki pamuk ürün grubunda teşvik mekanizmasına ilişkin görüşlerini paylaşırken; Türkiye’nin uluslararası rekabetçiliğini etkileyen serbest ticaret anlaşmaları (STA) ile ilgili tekstil sektörünün değerlendirmelerini paylaştı. Ahmet Öksüz, mevcut STA’ların gözden geçirilmesi ve sektörde dezavantaj yaratacak trafik sapmaların önüne geçilmesi gerektiği belirtildi. Bununla birlikte Özbekistan ile müzakereleri devam eden Tercihli Ticaret Anlaşmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Öksüz, Özbekistan ekonomisi içerisinde tekstil sektörünün önemine değinerek, müzakerelerde tekstil sektörü ürün gruplarının taviz listesinden çıkarılması talebini iletti. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıda, İTHİB’in faaliyet ve projelerine ilişkin Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’a bilgi aktardı.

Toplantının ardından İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Fatih Bilici ve Ahmet Şişman, Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’a günün anısına “kahve puşidesi” takdim ettiler.