TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE HİGG FEM MODÜLÜ EĞİTİM PROGRAMI

“Tekstil Sektöründe Çevresel Sürdürülebilirlik ve HİGG FEM Modülü” eğitim programı, İTHİB tarafından organize edildi ve sektörden yüksek katılım ile son derece verimli bir şekilde tamamlandı. 20 Aralık'ta başlayan program, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz'ün açılış konuşmasıyla başladı ve 7 Şubat'a kadar 8 hafta boyunca devam etti.

Yaklaşık 3 ay boyunca; Çevre Yönetimi ve Higg FEM Modüle Giriş, Çevre Yönetim Sistemi, Enerji, Su, Atık Su, Hava Emisyonları, Atık ve Kimyasallar olmak üzere 8 farklı ana başlıkta konular sektör uzmanları tarafından katılımcılara aktarıldı.

Eğitimin ilk haftasında Bossa Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Vakur Besim ÖZEK ile H&M Sosyal ve Çevresel Program Müdürü Derya Ural gibi sektörün önde gelen isimleri panelist olarak katıldı. Tekstilde çevre yönetimi ve Higg FEM Modülüne konularına giriş yapıldı.

IDFL Higg FEM Genel Doğrulayıcı Damla Yılmaz ve Sun Tekstil Çevre Mühendisi Duygu Özgüven tarafından çevre yönetim sistemi konusunda değerli bilgiler paylaşıldı. 

Eğitim serisinin 3. ve 6. oturumlarına panelist olarak katkı sunan Leadership & Sustainability firmasında Higg FEM doğrulayıcısı olarak görev alan Emre AKÇAOĞLU, enerji ve hava emisyonları konularını derinlemesine ele aldı.

4. oturumda GSCS International Higg FEM Genel Denetçisi Ümit Uzuner, Eurotex Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Müjdat İbiş ve Eurotex Tekstil Sürdürülebilirlik Uzmanı Begüm Beşelma tarafından atık su konusunu işlendi.

GSCS Türkiye Müdürü Umut Metin Yılmaz ve Realteks Sürdürülebilirlik Lideri Fatih Kahraman, su konusunu detaylı bir şekilde işlerken; Eurofins'te Higg FEM Doğrulayıcı olarak görev yapan Okan Bulut ve Eroğlu firmasında Sosyal Uygunluk Yöneticisi olan Özge TUZCU gibi sektör uzmanları Atık konusu üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Son modülde, Bluwin şirketinde Higg FEM Doğrulayıcı olarak görev alan Ahmet Baba ve ZDHC Implementation HUB firmasında Uygulama Sorumlusu olan Sinem Akkocaoğlu, kimyasallar konusunda bilgilerini katılımcılara aktardı.

Toplamda 5.765 kişinin katılım sağladığı eğitimlerde, yaklaşık 1.000 kişi sertifika almaya hak kazandı. Katılımcıların ilgisi ve interaktif katılımı ile gerçekleşen eğitim serisi sonunda bir sonraki eğitim programına ilişkin katılımcı firma temsilcilerinin görüş ve değerlendirmeleri alındı.